Grillning

Det är trevligt att grilla.
Igår blev det cote de boeuf med grillade grönsaker.
Jag vet inte vad cote de boeuf heter på svenska. Det skulle kunna heta "entrecote med ben".
På andra sidan Atlanten heter det väl rib steak eller rib eye steak.
Otroligt trevligt kött att grilla iallafall. Jag hittade det på Urban Deli Nytorget. har inte sett det i någon annan butik, men jag har inte direkt letat heller...



Köttet grillades enligt konstens alla regler och kryddades med lite salt och peppar. Till det serverades surdegsbaguette, en liten tomatsallad + grillade grönsaker (vit sparris, röd paprika, zucchini och färsk gul lök). Grönsakerna blancherade jag snabbt i lättsaltat vatten, grillade och la sen i en örtolja; olivolja, vitlök, lönnsirap, lite tabasco och blandade örter från trädgården (salvia, mynta, basilika och lite timjan).

Inga kommentarer: