2011 recap

Ok, det har varit lite segt här på bloggen. Mat har jag dock lagat hela förra året.
Här kommer en helt random sammanställning av en del grejer jag lade, saxade direkt från Facebook...därav den lite märkliga uppställningen.

Varsågoda!






Hängmörad biff, jordärtskockspuré, confiterad vitlök och tomat, tryffelcrème, bacon- parmesan- och tryffelriv, portvinsreduktion, prosciuttochips:



Bönpuré med tryffel, friterad tofu och miringlacerad ostronskivling med sichuanpeppar:





Ankbröst m plommon- och sichuanpepparsås + balsamicoglaserad shiitake m blomkål + svarta bönor m chili:





Lamminnerfilé + linser med rökt sidfläsk och timjan + chèvrerostade tomater + Domaine du Vieux Lazaret, Chateauneuf-du-pape.

Salsiccia + champagnebrässerade puylinser med tryffel + salat + div berusningsmedel

Renkalvytterfilé med enbärs- och sichuanrub + jordärtskockspuré + portvinsreduktion + Allesverloren

Hängmörad oxfilé, trattkantarellsky med tryffel, sallad

Renkalvinnerfilé m rödvinsreduktion, svamp och bönor

‎1. Gravad lax + Gotlands Red October
2. Hängmörad oxfilé från Hälsingestintan, rostade tomater, hemkörd rödvinssås à la Bourdain, sallad + Wyndham Estate shiraz
3. Tiramisu + kaffe + amaronegrappa

‎1. Grillad entrecote, hängmörad grass eater + ljummen primörsallad med balsamicosmör + tryffelpolenta + Mc Manis
2. Jordgubbar m grädde.

Hel grillad entrecote med (äkta) tryffelpolenta, smör på grillad tomat samt späda blad + Zenato Ripassa

1. Grillade pilgrimsmusslor med sparris, tryffelhollandaise, örtolja och rostade frön
2. Äppelrökt entrecote med raw food sallad

1. Vit sparris från Gotland m tryffelcrème och rostade frön + Jaquesson 734
2. Grillade lammkotletter m lardo, vinbrässerade puylinser och grillade coeur du boeuf tomater + Gallo cabbe

Andouille från Taylor & Jones,sallad, gröna linser, feta- och tomatpesto

Bangers and mash = div från Taylor & Jones + tryffelmos + coleslaw + en flaska Belgvardo

Timjan- och rödvinsmarinerad lammstek med rödvinsglacerade rotsaker och tagliatelle med trattkantareller

Grillade lammracks, marinerade i olja, lime, vitlök, färsk oregano och timjan, vit balsamvinäger och honung + grillad färsk salsiccia och grillad marinerad zucchini + Zenato merlot

Lammfilé + rostad sötpotatis + portvinsred + chèvrekräm + Zenato merlot 

Örtbrässerad majskycklingfilé, tryffeldoftande potatispuré, pepparslungade bönor och en sherryreduktion + Crozes-Hermitage Delas

1 kommentar:

Söderberg sa...

hmm...det blev en hel del kött...